Helvetica Light is an easy-to-read font, with tall and narrow letters, that works well on almost every site.

LozerCultureel is terug!

image 3.png

Op zaterdag 2 juli neemt LozerCultureel de handdoek terug op. Na een lange periode van inactiviteit maken we een herstart. En wat voor één! LozerCultureel heeft een reputatie van kwaliteit en vooral ook van gezelligheid. Deze wil se met dit aanbod alle kracht bijzetten. Het Liedrecital gebracht door Annalivia Bekaert, mezzosopraan, zal weer puur vuurwerk worden. Samen met Nataliya Alexeeva aan de piano, worden poëtische klanken gebracht uit het expressionistische liedrepertoire. Moessorgski's Kinderkamer vol mysterieuze fantasie, Poulencs absurde gezangen uit de "Courte Paille" en tenslotte enkele muzikale nevels van Sibelius, staan op de verfijnde menukaart. Met dit programma brengt LozerCultureel wederom iets volkomen nieuws. Laat dit maar al jullie verbeelding prikkelen. Gepresenteerd als een "Zomerboost, fijne prikkels voor Lichaam en Ziel", met achteraf een drankje erbij, kijkt LozerCultureel er naar uit u te ontmoeten.

image 4.png

Zaterdag 2 juli om 19u30 in de kerk O.L.V. van Bijstand te Lozer-Kruisem.
Reserveer tijdig via lozercultureel@hotmail.com of via 0470/08.21.30
Voorverkoop 20 EUR, Aan de kassa 25 EUR, -23 jaar gratis

LozerCultureel is terug!

image 1.png

Nataliya Alexeeva (piano) en Annalivia Bekaert (mezzosopraan)

Ons bezoekje aan de artiesten Annalivia Bekaert en Nataliya Alexeeva.

Lozermei 2022

We naderen met rasse schredenen Lozermei. De eerste zondag van mei is er traditioneel en dit voor de meer dan 50° keer, onze Ommegang ter ere van O.L.V. van Zeven Smarten. Aanvang om 14u30. Dit jaar is er géén herhaling van ons initiatief van vorig jaar, Kerk in de Bloemen. De kerk zal wel bloemrijk versierd worden met de medewerking van onze floristen, Peter, Adriën en Leen, die we hiervoor hartelijk danken. De plechtigheden worden, door de afwezigheid van Pastoor Joost De Boever, voorgegaan door E.H. Marc Tant, als geboren Kruishoutemnaar, door velen onder ons gekend.

 

Aansluitend op de ommegang hebben we gezorgd voor nog een bijkomende activiteit. 

Wij nodigen jullie allen uit voor een uurtje “samen-zingen” in onze kerk. Een liedboekje met de teksten van gekende Marialiederen zal klaar liggen. Verschillende leden van plaatselijke zangkoren zullen plaats nemen tussen de aanwezigen en gelegenheidsdirigent, Karina Merchiers,  zal alles in goede banen leiden. In de huidige bizarre tijden die we meemaken, zal dit ongetwijfeld voor een moment van verbinding zorgen en eenieder deugd doen. Tussendoor worden gedichten over bloemen voorgedragen. Gedichten ons vorig jaar in mei bezorgd, ter gelegenheid van "Kerk in de Bloemen".

Kom langs en breng geïnteresseerden mee. De samenzang begint rond de klok van 15u30, direct volgend op de ommegang.

 

We hopen dan ook jullie volgende week zondag te mogen begroeten. Alvast bedankt hiervoor.

 


 

Namens de Parochiale werkgroep Lozermei,
Namens LozerCultureel,

Kerk OLV van Bijstand Lozer

Bevestiging reservatie via rekeningnummer BE35 7360 2497 4837, op naam van LozerCultureel. In de mededeling dient het aantal aanwezigen + aanvangsuur (17u30 of 20u) van het concert vermeld te worden.

a5ca48c_w798_renaissance.jpg

Koptekst 1

Kerk in de Bloemen
 

                                  LozerCultureel presenteert:

 

                                                                              Bloemenkerk

                                                                           Kerk in de bloemen

                                                                      Floraliën van de “buiten”

                                                                          Hulde aan het Leven

 

Nu corona zo goed als elke vorm van cultuurbeleving plat legt, is LozerCultureel op zoek gegaan naar een aparte formule. Ze wil mensen op een veilige manier laten genieten van een iets heel bijzonders. Met een ambitieus project wil LozerCultureel de kerk O.L.V. van Bijstand van Lozer omtoveren tot een oase van bloemen en planten. Met honderden, zo niet duizenden van deze bloemen en planten, wordt een ervaringsruimte gecreëerd die eer brengt aan het sacrale van deze “bloemenkerk”.

Van 1 tot 31 mei is de kerk open van 9u ’s morgens tot 18u ’s avonds. Op een serene wijze kan elkeen van eender welke overtuiging, pelgrim worden van en in een merkwaardige tijd. De open deuren heten U dan allen hartelijk welkom voor een beklijvend bezoek en een ontmoeting met het universele Numen.

    

Bloemenkunstenaars Peter Bral en Leen Claus zullen samen met vele enthousiaste medewerkers een monumentale creatie realiseren die een ode wil zijn aan het Leven en aan de Levensvreugde.

Traditiegetrouw is de kerk van Lozer in de meimaand een gebedsoord die eer betoont aan de H. Maagd Maria, moeder Gods. De jaarlijkse ommegang kan en mag dit jaar niet door gaan. Met de vele bloemen keren we terug naar de tijd van de jaarlijkse “bloemenhulden”. Elkeen bracht destijds bloemen of bloesems aan uit de eigen tuin of omgeving. In deze hulde participeerde de hele gemeenschap. Dit wil LozerCultureel nu hervatten.

Daarom doen we een oproep tot allen die dit project genegen zijn: van Zingem en Huise, tot Nokere, over de Wannegems, de Ouwegems en de Marolles tot Kruisem en uiteraard … ook Lozer. Breng ons  bloemen en bloesems uit eigen tuin of omgeving. Of heb je boompjes, struiken of bloeiers in pot die we even mogen gebruiken, even goed. Zo worden allen die ons bijspringen Meters en Peters van dit initiatief. Slijp dus allen jullie snoeitang en breng uw “offer” naar de kerk van Lozer op 28 en 29 april, op 5 en 6 mei, op 12 en 13 mei, telkens tussen 18 en 20u. LozerCultureel is U hiervoor ontzettend dankbaar. Graag een seintje vooraf naar 0470/08.21.30.

Wij durven dromen van een bijzonder resultaat waar vele mensen ontzettend gaan van genieten.

Maar, … dit is nog niet alles: we willen samen met onze dorpsherder hieraan nog een poëtische toets toevoegen. E.H. Joost De Boever wil naast de vreugde van de bloemen ook de link met de schoonheid van de taal realiseren. Hij zal een paar gedichten schrijven over “bloemen”. Maar, … hij wil ook jullie aan het schrijven zetten. LozerCultureel wil op deze wijze een oproep doen aan alle taalliefhebbers van onze Kruisemse bodem om zich aan het schrijven te zetten. Stuur vervolgens uw gedicht of sonnet naar Lozerstraat 18 t.a.v. E.H. De Boever. Een aantal schrijfsels zal kalligrafisch zijn plekje krijgen in onze Bloemenkerk of in een bundeltje.

  

De organisatie werkt in nauw overleg met de Veiligheidscel Vlaamse Ardennen en doet er samen met U alles aan om het geheel veilig en volgens de regels te laten verlopen.

 

Wie zich betrokken weet, ons op één andere wijze wil steunen, hetzij met raad of daad, gelieve ons te contacteren: lozercultureel@hotmail.com of 0470/08.21.30. Van harte dank.   

Hugo De Jonghe     

Vijfluik%20Pasen_edited.jpg
tekst Pasen website.JPG
Door de beslissing van de intergemeentelijke veiligheidscel van de politiezone Vlaamse Ardennen om evenementen op openbaar domein vanaf 01/08 te verbieden werd "Zwerm" geannuleerd. Met pijn in het hart heeft het bestuur van LozerCultureel deze beslissing aanvaard, maar gezondheid gaat voor alles. Onze welgemeende excuses.

Zwerm

Muziek en theater van de bovenste plank

Zondag 9 augustus 2020 van 12u tot 19u

20 euro; 10 euro voor jongeren 12-23 jaar

Reservatie verplicht via lozercultureel@hotmail.com of via 0470/08.21.30

 

 

 

 

 

 

 

Schermafbeelding 2020-07-13 om 14.02.28.
Schermafbeelding 2020-07-13 om 14.05.45.
Schermafbeelding 2020-07-13 om 14.06.05.
Schermafbeelding 2020-07-13 om 14.09.33.
Schermafbeelding 2020-07-13 om 14.09.45.
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
  • TikTok

Big Title

Big Title

Koptekst 1